Μπράουνις σοκολάτας με σος καραμέλας
Υλικά
- Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 100 γρ
- Αλάτι λίγο
- Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
- Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι γλυκού
- Ζάχαρη 160 γρ
- Αυγά 3 τεμ
- Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 180 γρ
- Βούτυρο 180 γρ
- Φουντούκια 150 γρ τριμμένα ή καρύδια
- Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Για την καραμέλα
- Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
- Κρέμα γάλακτος 200 ml
Οδηγίες
Κοσκινίζουμε και βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι , το αλάτι, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψει καλά. Με την διαδικασία μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μας μαζί με το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς (να είναι χλιαρό). Προσθέτουμε στα αυγά με την ζάχαρη την λιωμένη κουβερτούρα και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι ,τα τριμμένα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα, στρώνουμε και λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει καλά (περίπου 60 λεπτά). Στην συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με 1 μπάλα παγωτού βανίλιας και περιχύνουμε με την σος καραμέλας.Για την σος καραμέλας , βάζουμε την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και με υπομονή αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας σιγά σιγά. Πρώτα θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα, μόλις αρχίσει να καραμελώνει και να γίνεται πιο σκούρο το χρώμα της κατεβάζουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με σύρμα συνεχώς, στην αρχή φαίνεται ότι σβολιάζει αλλά στην συνέχεια αφού εξακολουθούμε να ανακατεύουμε γίνεται λείο. Αφήνουμε να κρυώσει πριν την χρησιμοποιήσουμε, ενώ μπορούμε να την βάλουμε σε βάζο στο ψυγείο και να την ξαναχρησιμοποιήσουμε (αντέχει για 2 εβδομάδες στο ψυγείο).
<< Αρχική σελίδα