Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Αρνάκι μπογάνα

 
Νόστιμο αρνάκι μπογάνα. Παραδοσιακή, νόστιμη συνταγή


ΥΛΙΚΑ
1½ κιλό μπούτι αρνίσιο
1½ κιλό πατάτες ολόκληρες, μικρές, στρογγυλές
σκόρδο ολόκληρο
500 γρ. ντομάτα κομμένη
χυμό από 1 λεμόνι
250 ml βούτυρο φρέσκο
4-5 δαφνόφυλλα
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί βάζετε το αρνί με τις πατάτες, αφού τα έχετε αλατοπιπερώσει καλά. Ρίχνετε το λεμόνι, τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα και τέλος το βούτυρο κομματάκια σκορπισμένο σε όλο το ταψί. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο στερεώνετε στο εσωτερικό του ταψιού, ώστε το φαγητό να είναι τελείως καλυμμένο. Από πάνω σκεπάζετε με ένα ταψί ποιό μεγάλο από το κάτω ή αν δεν έχετε σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 200οC για 3 ώρες, την τελευταία μισή ώρα, ξεσκεπάζετε το ταψί για να πάρει χρώμα το φαγητό.

ΣΗΜ.: Αρνί με ολόκληρες πατάτες, σκόρδο ολόκληρο, λεμόνι, δαφνόφυλλα, φρέσκια ντομάτα. Σιγοψήνετε αργά και κατά την παράδοση σε ξυλόφουρνο.



Πηγή:gastrotourismos.gr
fytokomia.gr

Ετικέτες ,