Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Κολοκυθοκεφτέδες

Νόστιμοι και γρήγοροι κολοκυθοκεφτέδες.

Υλικά
Για Κολοκυθοκεφτέδες
4 κολοκύθια μεγάλα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμύδια φρέσκα
ψιλοκομμένα
½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 αβγά χτυπημένα
200 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Προετοιμασία
Πλένουμε, ψιλοκόβουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε στο σουρωτήρι. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε για 10′ να βγάλουν τα νερά τους. Τα στύβουμε καλά είτε με τα χέρια είτε βάζοντάς τα σε πετσέτα την οποία στρίβουμε. Τα μεταφέρουμε στο μπολ του μίξερ, μαζί με το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το δυόσμο, το μαϊντανό, τα αβγά και τη φέτα, πιπέρι και αλάτι – με προσοχή και δοκιμάζοντάς τα, καθώς έχουμε βάλει ήδη αλάτι στα κολοκύθια, ενώ και η φέτα είναι αλμυρή. Δουλεύουμε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε έναν αραιό χυλό που πέφτει απ’ το κουτάλι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και, αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, σχηματίζοντας κεφτέδες. Τηγανίζουμε περίπου 2′ από κάθε πλευρά. Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.



myself.gro/n-news.gr

Ετικέτες ,