Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ζουμερό cheeseburger

Ποιος λέει όχι σε ένα ζουμερό πεντανόστιμο cheeseburger.

Υλικά
Για Ζουμερό cheeseburger
4 ψωμάκια για burger
4 φέτες τυρί τσένταρ
4 φέτες μπέικον ψημένο σε αντικολλητικό σκεύος ή τοστιέρα
Για τα μπιφτέκια
400 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο μία φορά περασμένο από τη μηχανή του κιμά
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά)
2 κ.σ. κέτσαπ
Λίγες σταγόνες ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το γαρνίρισμα
Φέτες κρεμμυδιού σοταρισμένες ή ψημένες σε αντικολλητικό τηγάνι
Φύλλα μαρουλιού
Φέτες ντομάτας

Προετοιμασία

Ζυμώνουμε πολύ καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά του κιμά και στη συνέχεια πλάθουμε σε 4 ισομεγέθη μπιφτέκια. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα στην πάνω θέση του φούρνου, κοντά στο γκριλ και από κάτω βάζουμε ταψάκι. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 5′-7′ από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο ψημένα τα θέλουμε – όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ στεγνώνουν. Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά τους βγαίνουν διάφανα. Απλώνουμε πάνω από κάθε μπιφτέκι μία φέτα τσένταρ και τα αφήνουμε για άλλο 1′ στο γκριλ ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, βάζουμε τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας (ή και όλες μαζί), μία φέτα μπέικον και τα ψημένα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί. Ψήνουμε, αν θέλουμε, και τα ψωμάκια στο γκριλ ή στην τοστιέρα για 2′.


myself.gron-news.gr

Ετικέτες ,