Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Μιτσβέρι Πολίτικο

Μιτσβέρι Πολίτικο

Υλικά

  • Κολοκυθάκια 6 -7 τεμ
  • Αυγά 4 τεμ ελαφρώς χτυπημένα
  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 300 γρ
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 -4 τεμ
  • Δυόσμος φρέσκος 2 -3 κλωναράκια ψιλοκομμένα
  • Άνηθος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πάπρικα καυτερή 1 πρέζα
  • Τυρί φέτα 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη ή κεφαλογραβιέρα προαιρετικά

Οδηγίες

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα βάζουμε να στραγγίξουν , τα σφίγγουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους. Τα βάζουμε σε μπολ ,ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια , τον δυόσμο και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε τα αυγά λίγο χτυπημένα, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί , προσθέτουμε προαιρετικά κάποιο από τα τυριά και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ταψί ρίχνουμε το μείγμα μέσα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 60 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα. Είναι ένας ωραίος μεζές και συνοδεύεται τέλεια με τζατζίκι.
* Εναλλακτικά βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα να τηγανιστούν μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
 
 

Chefoulis

 

Ετικέτες ,