Μουσακάς με κολοκυθάκια
Ότι θα γινόταν τόσο νόστιμος ο μουσακάς με κολοκυθάκια αντί μελιτζάνας ειλικρινά δεν το περίμενα…. Κι όμως! είναι πολύ νόστιμος και ελαφρύς! Το κολοκυθάκι δεν τραβάει τόσο λάδι όπως η μελιτζάνα και παντρεύεται όμορφα με τον κιμά και την πατάτα. Η κρέμα μπεσαμέλ είναι το “κερασάκι στην τούρτα»!!!! Φυσικά για να γίνει νόστιμος ο μουσακάς γενικότερα θέλει προεργασία. Προτηγάνισμα των ροδελών κολοκυθιού και πατάτας και προετοιμασία του κιμά, που στη δική μας εκδοχή, δεν είχε αλλαγές από τον κιμά που κάνουμε για το μουσακά με μελιτζάνες! Γίνεται ζουμερός γιατί τα κολοκυθάκια βγάζουν ζουμάκι, αλλά αυτό δεν μας χαλάει καθόλου μιας κι έχουμε και ζωάκια να ταΐσουμε στην αυλή! Τα ζουμάκια για να μην μας ενοχλούν βέβαια, υπάρχει τρόπος να τα μαζέψουμε…. Βγάζουμε από το ταψί μας 2 κομμάτια μουσακά και το γέρνουμε προς εκείνη τη μεριά τοποθετώντας μια διπλωμένη πετσέτα κάτω από την αντίθετη πλευρά του ταψιού. Κατεβαίνουν όλα τα υγρά εκεί και μοιράζουμε αναλόγως τα κομμάτια μας!!!! Πάντως οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι κομμάτι που το έβγαλα από το ταψί χωρίς να στραγγίξω τα ζουμάκια…. Άρα το κομμάτι από μόνο του δεν είναι τόσο ζουμερό και λαδερό! Υλικά:
- Τόσες ροδέλες κολοκυθιού όσες να γεμίσουν τα ταψί μας
- Τόσες ροδέλες πατάτας όσες να γεμίσουν το ταψί μας
- 1 κιλό ανάμεικτο κιμά (μοσχάρι – χοιρινό)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φρέσκιες ντομάτες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 ξερό κρεμμύδι
- αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τη γεύση μας
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και τον κιμά
- 5 κ.σ. αλεύρι
- 5 κ.σ. φυτίνη ή ελαιόλαδο
- αλάτι λίγο για να μην είναι εντελώς γλυκιά η κρέμα
- μοσχοκάρυδο αρκετό και πιπέρι
- τριμμένο τυρί ότι μας αρέσει (προσοχή στο αλάτι αν είναι αλμυρό το τυρί)
- 800ml γάλα
- 1 αυγό (αν δεν βάλουμε αυγό άλλα 100m γάλα)
Πηγή: Η απόλαυση της βρώσης
biologikaorganikaproionta.com
<< Αρχική σελίδα