Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Πικάντικη κασερόπιτα με καλαμπόκι και λουκάνικο

Τέλεια κασερόπιτα, ιδανική και για να αντικαταστήσει ενα ολοκληρωμένο γεύμα!

Υλικά
Για Πικάντικη κασερόπιτα με καλαμπόκι και λουκάνικο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα τρυφερά σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λουκάνικο χωριάτικο αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζ. καλαμποκάλευρο ή πολέντα
3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
2 αβγά μεγάλα
1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
1 γιαούρτι στραγγιστό
2/3 φλιτζ. γάλα
2 κ.σ. στακοβούτυρο λιωμένο
1,5 φλιτζ. καλαμπόκι βρασμένο
3 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμύδια και το λουκάνικο για 4′-5′, χωρίς να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το καλαμπόκι καλά στραγγισμένο, τα σοταρισμένα υλικά,το σχοινόπρασο και μπόλικο πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα αλεύρια (για πιο τραγανό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα καλαμποκάλευρου και πολέντας σε ίσα μέρη), το κασέρι, το μπέικινκ πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα.
Σχηματίζουμε μια λακκούβα στο κέντρο, όπου ρίχνουμε το μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για περίπου 25′ μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλά από τα τοιχώματα του σκεύους. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.



myself.gr.on-news.gr

Ετικέτες ,