Κέικ με βερίκοκο, αμύγδαλα και κουκουνάρι
Σε πείσμα της ζέστης και του καλοκαιριού συνεχίζω να ανάβω την ηλεκτρικη κουζίνα και να ψήνω τα αγαπημένα μου κέικ. Κέικ όλο το χρόνο, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της κάθε εποχής. Δεν ξέρω αν το έχω αναφέρει, αλλά δεν τρώω τα φρούτα. Όχι πως τα αηδιάζω, αλλά δεν θ’ απλώσω
ποτέ το χέρι στη φρουτιέρα να πάρω ένα. Δεν βρίσκω το λόγο. Παρ΄όλα αυτά ζω 11 μήνες το χρόνο, περιμένοντας τον 1 μήνα που θα υπάρχουν σύκα. Είναι το μόνο που αποζητώ δια καώς.
-“Θες φρούτο να σου καθαρίσω?» μου έλεγε η μάνα μου. -“Θες να πάθω δηλητηρίαση»? της απαντούσα . -“Παιδάκι μου εσύ δεν παίζεσαι» … απαξιωτικά! Το κέικ βερίκοκο το έφτιαξα γιατί μέσα του υπήρχε ο κράχτης που λέγεται αμύγδαλο και γιατί τα βερίκοκα αλέθονταν σε πούλπα. Αν ήταν σε κομμάτια θα το σκεφτόμουν περισσότερο. Τρώγοντάς το, με ξάφνιασε ευχάριστα η υγρασία που είχε κρατήσει μέσα του, καθώς και το ότι το αμύγδαλο κριτσάνιζε στο στόμα, κάτι που μου αρέσει πολύ. Ήταν πραγματικά πολύ, πολύ νόστιμο γι΄αυτό και το προτείνω!!!
ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
Υλικά: 1) 3 αυγά 2) 180 γραμμάρια ζάχαρη 3) 230 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο 4) 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 5) 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν 6) 200 γραμμάρια πολύ ώριμα βερίκοκα πολτοποιημένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός 7) 150 γραμμάρια αμύγδαλα άσπρα, τριμμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη 8) 50 γραμμάρια κουκουνάρι τριμμένο στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη
Καλή επιτυχία!! Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κουκουνάρι με αμύγδαλο και έτσι να φτιάξετε το κέικ μόνο με αυτό. Επίσης μπορείτε αντί για κουκουνάρι να βάλετε κάποιον άλλο ξηρό καρπό όπως φουντούκι.
Πηγή: Food for thought
biologikaorganikaproionta.com
<< Αρχική σελίδα