Βερίκοκο μαρμελάδα
Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που φτιάχνουμε μαρμελάδα βερίκοκο. Ας δούμε τη συνταγή
Υλικά
20 μεγάλα βερίκοκα
800 γραμμ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)
Εκτέλεση
Τα φρούτα που επιλέγουμε πρέπει να είναι πάντα ώριμα. Τα πλένουμε πολύ καλά, κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μικρό πυρέξ εναλλάξ σε στρώσεις από τη ζάχαρη. Τα καλύπτουμε με μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε δύο φορές.
Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να έχει αποκτήσει υφή σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄, έως ότου η μαρμελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας.
Αν φτιάχνεις μαρμελάδα για πρώτη φορά μπορείς να κάνεις το εξής κόλπο! Κλείνεις το μάτι της κουζίνας περίπου στα μισά. Αφήνεις να εξατμιστούν τα υγρά και μόλις κρυώσεις βλέπεις πόση ώρα χρειάζεται ακόμα για να δέσει. Ανοίγεις το μάτι για ακόμα 7-8 λεπτά περίπου και η μαρμελάδα θα δέσει τέλεια.
Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.
20 μεγάλα βερίκοκα
800 γραμμ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)
Εκτέλεση
Τα φρούτα που επιλέγουμε πρέπει να είναι πάντα ώριμα. Τα πλένουμε πολύ καλά, κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μικρό πυρέξ εναλλάξ σε στρώσεις από τη ζάχαρη. Τα καλύπτουμε με μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε δύο φορές.
Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να έχει αποκτήσει υφή σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄, έως ότου η μαρμελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας.
Αν φτιάχνεις μαρμελάδα για πρώτη φορά μπορείς να κάνεις το εξής κόλπο! Κλείνεις το μάτι της κουζίνας περίπου στα μισά. Αφήνεις να εξατμιστούν τα υγρά και μόλις κρυώσεις βλέπεις πόση ώρα χρειάζεται ακόμα για να δέσει. Ανοίγεις το μάτι για ακόμα 7-8 λεπτά περίπου και η μαρμελάδα θα δέσει τέλεια.
Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή:koytsompola.pblogs.gr
fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα