Γιουβέτσι με μοσχάρι
Γιουβέτσι με μοσχάρι σε πήλινο. Νόστιμο ελληνικό φαγητό
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό βιολογικό μοσχάρι σε μερίδες
3 βιολογικά κρεμμύδια
3 σκελίδες βιολογικό σκόρδο
5 κόκκους άτριφτο βιολογικό πιπέρι
5 κόκκους μπαχάρι
1 φλιτζάνι χυμό φρέσκιας βιολογικής τομάτας
1 κουταλιά σούπας βιολογικό πελτέ τομάτας
1 κουταλάκι γλυκού βιολογική ζάχαρη
0.5 κιλό βιολογικό κριθαράκι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε το λάδι για 4-5 λεπτά.
Βάζουμε το κρέας να τσιγαριστεί για 5 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το χυμό τομάτας και τον πελτέ (εάν μαγειρέψουμε το κρέας και προσθέσουμε την τομάτα και το αλάτι μετά από λίγο θα γίνει το κρέας πιο μαλακό).
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι τη ζάχαρη και το μπαχάρι.
Περιχύνουμε ενα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε το κρέας ώσπου να μαλακώσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαγειρεμένο κρέας με τη σάλτσα του σε ένα πήλινο σκεύος προσθέτοντας λίγο νερό και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς ώσπου να αρχίζει να βράζει για να προσθέσουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει. Φροντίζουμε στο τέλος να έχει μείνει λίγο ζουμάκι...
Προσθέτουμε τριμμένη μυζήθρα και καλή μας... όρεξη !
Πηγή:organiclife.gr
fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα