Μοσχοβολάει ο τόπος – Ρολάκια μοσχαριού με τυρί και καρότο στην κατσαρόλα
ΥΛΙΚΑ
- 1.300 γρ. μοσχάρι από μπούτι
- 300 γρ. κεφαλοτύρι
- 4 καρότα
- 1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1/2 κ. τριμμένη ντομάτα ή ένα κουτί χυμός ντομάτας
- Αλάτι, πιπέρι
- Ζητάμε από το χασάπη να χτυπήσει το κρέας μέχρι να γίνει μια λεπτή φέτα, πάχους μισού πόντου.
- Την κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους χαρτοπετσέτας, προσπαθώντας να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος και σχήμα.
- Τις αφήνουμε μία ώρα. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια (όπως τις τηγανητές πατάτες), καθαρίζουμε και κόβουμε σε μπαστουνάκια ίσου μεγέθους τα καρότα.
- Βάζουμε ένα μπαστουνάκι τυρί και ένα μπαστουνάκι καρότο σε κάθε φετούλα, ρίχνουμε πιπέρι και τη δένουμε με σπάγκο σε τέσσερις μεριές, κατά πλάτος
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα που να χωράει όλα τα ρολά σε μια σειρά και τα τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα.
- Ρίχνουμε ελάχιστο ζεστό νερό (να φθάνει μέχρι τη μέση του φαγητού) και μαγειρεύουμε 50 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και ελάχιστο αλάτι (το κεφαλοτύρι είναι αλμυρό) και μαγειρεύουμε άλλη μισή ώρα, μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
- Κόβουμε τους σπάγκους και σερβίρουμε ολόκληρα τα ρολάκια μαζί με τη σάλτσα τους και λευκό ρύζι ή κάποιο ζυμαρικό.
Συνταγή: www.athinorama.gr
biologikaorganikaproionta.com
<< Αρχική σελίδα