Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Κοτόπουλο με μουστάρδα και μπέικον

Απολαυστικό φαγητό για να αποχαιρετίσουμε  το  Σαββατοκύριακο. Ένα γεύμα με λίγο πολύ γνωστά αλλά “θορυβώδη” υλικά, που σκοπό έχουν να μας χορτάσουν και να καταστήσουν έντονη την παρουσία τους. Η μουστάρδα και το μπέικον κάνουν το αδιάφορο κοτόπουλο να … “μιλάει” καθώς
επίσης η κρέμα γάλακτος το “αγκαλιάζει” με φροντίδα, απαλότητα και λιπαρά. Πρόκειται για ένα φαγητό που θα χορτάσει μια ολόκληρη οικογένεια το Κυριακάτικο μεσημέρι που έρχεται. Φτιαγμένο ήδη από νωρίς το πρωί, αρκεί μονάχα να ζεσταθεί για να κατευνάσει τους πεινασμένους που θα επιστρέψουν από τη θάλασσα!
Καλό Σαββατοκύριακο και καλή αντάμωση από Δευτέρα!
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ Υλικά: 1) 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους (μπούτι ή στήθος ή μισό – μισό) 2) 7 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 3) 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4) 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 5) 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό ξηρό 6) 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 7) 60 γραμμάρια ελαιόλαδο 8) ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά 9) 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας μουστάρδα καλής ποιότητας 10) Αλάτι 11) Πιπέρι
Μέθοδος: Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε σε αυτό το κοτόπουλο μέχρι να αλλάξει χρώμα σε όλα του τα σημεία. Αυτό θα πάρει περίπου 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να σοταριστούν και αυτά. Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη σκελίδα του σκόρδου και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και κλείνουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία της φωτιάς και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για λίγα λεπτά. Ελέγχουμε αν έβρασε το κοτόπουλο (το μπούτι αν χρησιμοποιήσουμε χρειάζεται παραπάνω ώρα). Αν όχι, προσθέτουμε λίγο νερό στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Μόλις δουμε ότι αρχίζει να πίνει τα υγρά του, προσθέτουμε τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι, την μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε το φαγητό για λίγο ακόμα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να έχουμε μια σάλτσα παχύρρευστη. Δεν θέλουμε να πιει εντελώς τα υγρά του. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται με αλάτι. Tip: Προσοχή στο αλάτι. Δεν βάζουμε αρκετό από την αρχή, καθώς η μουστάρδα περιέχει μεγάλη ποσότητα αλατιού και είναι πιθανόν το φαγητό να βγει αλμυρό στο τέλος. Καλύτερα να βάλουμε λίγο στην αρχή και μετά αν χρειάζεται να ξαναπροσθέσουμε. Καλή επιτυχία!!


Πηγή: Food for thought 
biologikaorganikaproionta.com 

Ετικέτες ,