Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Περισσότεροι από 90 νεκροί Παλαιστίνιοι από τους ανελέητους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, που δηλώνει ανυποχώρητο ! (βίντεο)

PALESTINIANS-ISRAEL
Ξεπέρασαν τους 90 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων ημερών στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ εκατοντάδες είναι τραυματίες. Στο… συνοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο- που άνοιξε χθες για ανθρωπιστικούς λόγους- επικρατεί το
αδιαχώρητο καθώς, οι άμαχοι προσπαθούν να γλυτώσουν από τους βομβαρδισμούς και τη βία.

Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, το Ισραήλ θα ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα σύντομα ενώ φαίνεται να έχει επιστρατεύσει έως και 20.000 έφεδρους για την πιθανή εισβολή.
Ο Αμπάς κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία ενώ η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για τους θανάτους δεκάδων αμάχων και γυναικόπαιδων- παρόλο που το Ισραήλ λέει ότι στοχεύει μόνο στόχους των ισλαμιστών μαχητών της Χαμάς.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Μπαράκ Ομπάμα, του ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να μεσολαβήσει για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων μαχητών, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση.
Νωρίτερα όμως ο Νετανιάχου είχε δηλώσει ότι οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα προχωρούν κανονικά και αναμένονται “περισσότερα στάδια”.
Νετανιάχου: Δεν θέλουμε εκεχειρία με τη Χαμάς
“Τα αποτελέσματα του Τσαχάλ (ισραηλινού στρατού) είναι επί του παρόντος σημαντικά και θα συνεχίσουμε την επίθεση εναντίον της Χαμάς και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων”, δεσμεύτηκε ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν.
Η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε χθες 110 “θέσεις τρομοκρατών” στη Λωρίδα της Γάζας – που τελεί από το 2007 υπό τον έλεγχο της Χαμάς- αυξάνοντας σε 860 τον αριθμό των επιδρομών από την έναρξη της επιχείρησης Protective Edge τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης..





Ρουκέτες από τον Λίβανο έπληξαν ισραηλινό έδαφος
Εν τω μεταξύ, δύο ρουκέτες ερρίφθησαν σήμερα το πρωί από το νότιο Λίβανο το βόρειο Ισραήλ, εντείνοντας την ανησυχιά για ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.
Στη Βηρυτό, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι οι ρουκέτες ερρίφθησαν από την περιοχή Χασμπάγια του νοτίου Λιβάνου προς “κατεχόμενα εδάφη”, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.
Το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε με ρίψεις οβίδων προς το νότιο Λίβανο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο βόρειο Ισραήλ.
Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους που επικαλείται το ραδιόφωνο, οι ρίψεις από το Λίβανο δεν φαίνεται να προέρχονται από τη σιιτική Χεζμπολάχ που ελέγχει το νότο της χώρας και “που δεν έχει κανένα όφελος να εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση με το Ισραήλ.
Πρόκειται αναμφίβολα για μια μικρή παλαιστινιακή οργάνωση που θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη της στη Χαμάς η οποία δέχεται επίθεση από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας”, πρόσθεσε το ραδιόφωνο.
Δείτε το βίντεο:


  

Makeleio.gr

Ετικέτες ,