ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
• ½ κιλό κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους
• 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού μαϊντανός μέτριος ψιλοκομμένος
• 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ρίγανη αποξηραμένη τριμμένη
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 και 1/3 του φλιτζανιού ρύζι γλασέ
• 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
• Ένα λίτρο ζεστό νερό
• 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού μαϊντανός μέτριος ψιλοκομμένος
• 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ρίγανη αποξηραμένη τριμμένη
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 και 1/3 του φλιτζανιού ρύζι γλασέ
• 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
• Ένα λίτρο ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλλες.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά.
Λίγο πριν πάρουν χρώμα προσθέτουμε ρύζι και το φέρνουμε 2 βόλτες μέχρι να πάει το λάδι παντού.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια το μαϊντανό, τη ρίγανη και το ζεστό νερό.
Αλατίζουμε, ανακατεύουμε προσεκτικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και
αφήνουμε το ρύζι να βράζει για περίπου 20 λεπτά. Το φαγητό πρέπει να
είναι αρκετά μελωμένο με υφή όπως το ρυζότο.
Προαιρετικά , μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος του μεγειρέματος το χυμό 2 λεμονιών είτε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
<< Αρχική σελίδα