Λεμονάτο με ρύζι μπασμάτι
Υλικά:
- 1 φλ. ρύζι μπασμάτι Uncle Ben's
- 3 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 λεμόνια
- 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας μουστάρδα
- 1/2 πορτοκάλι
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη ρίγανη
- λίγο ξύδι
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αφαιρούμε την πέτσα από τα μπούτια του κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα πλένουμε καλά και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και το σκορδάκι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά.
- Παράλληλα, στύβουμε τα δύο λεμόνια και το μισό πορτοκάλι και ρίχνουμε το χυμό τους στην κατσαρόλα μας.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τα φύλλα δάφνης, την ρίγανη, το ξύδι και τη μουστάρδα, και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 45 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε 2 φλ. νερό με 1 κ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κ. γλυκού αλάτι.
- Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε το ρύζι μπασμάτι και το αφήνουμε για δέκα λεπτά ή μέχρι να στραγγίξει το νερό του.
<< Αρχική σελίδα