Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Λεμονάτο με ρύζι μπασμάτι


Υλικά:

  • 1 φλ. ρύζι μπασμάτι Uncle Ben's
  • 3 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 λεμόνια
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1/2 πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο ξύδι
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  1. Αφαιρούμε την πέτσα από τα μπούτια του κοτόπουλου και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα πλένουμε καλά και τα αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και το σκορδάκι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Παράλληλα, στύβουμε τα δύο λεμόνια και το μισό πορτοκάλι και ρίχνουμε το χυμό τους στην κατσαρόλα μας.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τα φύλλα δάφνης, την ρίγανη, το ξύδι και τη μουστάρδα, και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 45 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε 2 φλ. νερό με 1 κ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κ. γλυκού αλάτι.
  6. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε το ρύζι μπασμάτι και το αφήνουμε για δέκα λεπτά ή μέχρι να στραγγίξει το νερό του.

BeU.com.cy

Ετικέτες ,