Σπαγγέτι θαλασσινών
Νόστιμο, καλοκαιρινό σπαγγέτι θαλασσινών
Υλικά:
• 1 μικρό αστακό
• 10 γαρίδες
• 10 μύδια
• ½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο
• 2 μέτρια κρεμμύδια
• 2 κουταλάκια σκόρδο λιωμένο σε ελαιόλαδο
• 10 ελιές κομμένες σε ροδέλες
• 1 ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη τομάτα
• 1 φλιτζανάκι κονιάκ
• 2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
• 1 κουταλιά μείγμα μυρωδικών
• Σπιτική τομάτα περασμένη από τρίφτη
Ξεκινάμε!
Τα πάντα προμήνυαν μια κλασική μακαρονάδα, τα σπαγγέτι έβραζαν για 8-10 λεπτά, πριν περάσουν στο σουρωτήρι.
Όταν ξαφνικά, εκεί που το κρεμμύδι σοταριζόταν στο ελαιόλαδο, μπήκαν στο παιχνίδι το σκόρδο και σταδιακά τα θαλασσινά: ο αστακός, οι γαρίδες και τα μύδια. Ο δρόμος για τα σπαγγέτι με θαλασσινά δεν είχε επιστροφή...
Η φωτιά χαμήλωσε και ακολούθησαν στην κατσαρόλα οι ελιές, η τομάτα και το κονιάκ. Και, μόλις το κονιάκ εξατμίστηκε, μπήκαν ο βασιλικός, το μείγμα μυρωδικών και η ντομάτα, για να σιγοβράσουν για ακόμα 10 λεπτά.
Το μόνο που απέμενε στον ανώνυμο μάγειρα (εσένα) ήταν να προσθέσει το σπαγγέτι, να ανακατέψει ελαφρώς και να σερβίρει τα σπαγγέτι με θαλασσινά γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή:myworld.gr.fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα