Ο Έλληνας σεφ του Ομπάμα, Χρήστος Μπισιώτης, προτείνει κοτόπουλο με πατάτες
Υλικά
Για τις πατάτες
- 2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες & πλυμμένες
- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- Αλάτι χοντρό
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κομμάτια κοτόπουλο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κλωναράκια φρέσκο Θυμάρι
- Αλάτι Χοντρό
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/3 ανθρακούχο νερό
- Αλάτι
Ο Χρήστος Μπισιώτης στο κέντρο
ΔιαδιακασίαΓια τις πατάτες: Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Με ένα κουταλάκι παριζιέν κάνουμε τις πατάτες να μοιάζουν σαν πολύ χοντρές πέρλες. Διαφορετικά, τις κόβουμε όπως θέλουμε. Τις στραγγίζουμε πάρα πολύ και τις τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό μπολ. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα στο φούρνο για 30-35 λεπτά Στα μισά τις γυρίζουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το φρέσκο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδό και στο τέλος όλο το ανθρακούχο νερό. Μόλις γίνει παχύρευστο αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε περιχύνοντας το κοτόπουλο και τις πατάτες με τη βινεγκρετ.
The post Ο Έλληνας σεφ του Ομπάμα, Χρήστος Μπισιώτης, προτείνει κοτόπουλο με πατάτες appeared first on KoolNews.
biologikaorganikaproionta.com
<< Αρχική σελίδα