Κεφτεδάκια με μαστίχα και ούζο
Δεν είναι απλοί σκέτοι κεφτέδες αλλά με άρωμα και γεύση ούζου και μαστίχας Χίου
Είναι όμως και γεμιστοί με φέτα!!!
Υλικά:
(Περίπου για 6 άτομα)
Είναι όμως και γεμιστοί με φέτα!!!
Υλικά:
(Περίπου για 6 άτομα)
- 500 Γραμ. κιμά μοσχαρίσιο (ή αν θέλετε 250 Γραμ. χοιρινό και 250 Γραμ. μοσχαρίσιο)
- 2 αυγά
- 2 παξιμάδια κρίθινα (ή ψωμί γύρω στις 5 με 6 φέτες μουσκεμένες)
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ούζο
- 1 κομματάκι μαστίχα κοπανισμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 20 μικρούς κύβους φέτα
- Λίγο δυόσμο περίπου 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο
- Αρχικά μουσκεύετε τα παξιμάδια (ή το ψωμί ) σε άφθονο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
- Τα στύβετε καλά με το χέρι και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπόλ.
- Στο ίδιο μπόλ ρίχνετε και τον κιμά, τα αυγά , γο κρεμμύδι, το ούζο, την κοπανισμένη μαστίχα, το αλεύρι, το ξύδι, το ψιλοκομμένο δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε πολύ καλά.
- Αφήστε να σταθεί το μίγμα για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Πλάθετε τους κεφτέδες σε μικρές μπάλες, παίρνετε έναν έναν τους κεφτέδες και ανοίγετε με το δάχτυλό σας μια τρύπα όπου τοποθετείτε ένα κομματάκι μικρό φέτα.
- Κλείνετε την τρύπα καλά και δουλεύετε ξανά τους κεφτέδες σας με τα χέρια.
- Στη συνέχεια αλευρώνετε τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο.
mageirikipandaisia.i-diadromi.gr
<< Αρχική σελίδα