Σιροπιαστά γλυκάκια με μπύρα
Υλικά
- Μπύρα 2 φλιτζάνια του τσαγιού
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 1 κιλό κοσκινισμένο
- Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 φακελάκι
- Βανίλιες 2 -3 τεμμάχια
- Καλαμποκέλαιο 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού
- Αλάτι 1 πρέζα
Για την επικάλυψη
- Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 125 γρ τριμμένη
- Κρέμα γάλακτος 100 γρ
- Ινδική καρύδα για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Σιρόπι
- Ζάχαρη 3 φλιτζάνια τσαγιού
- Χυμό πορτοκαλιού 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- Νερό 2 φλιτζάνια τσαγιού
Οδηγίες
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το καλαμποκέλαιο, την μπύρα,τις βανίλιες και ζυμώνουμε να γίνει μια αφράτη ζύμη. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και πλάθουμε μπαλίτσες την ζύμη μας και τις βάζουμε σε απόσταση την μία με την άλλη πάνω στην λαδόκολλα (γιατί φουσκώνουν για να μη κολλήσουν). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς περίπου για 25 -30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν 3 – 4 λεπτά και τα σιροπιάζουμε βουτώντας τα μέσα στο χλιαρό πλέον σιρόπι για 1-2 λεπτά και τα βγάζουμε σε ρηχό σκεύος. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σε μπολ με την τριμμένη κουβερτούρα. Με ένα κουτάλι σούπας αλείφουμε τα γλυκάκια μας με την σοκολάτα (ή αν θέλουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας). Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Διατηρούνται εκτός ψυγείου.* Με την συγκεκριμένη δοσολογία φτιάχνουμε 50 – 60 τεμ. Αν θέλουμε λιγότερα χρησιμοποιούμε την μισή δοσολογία.
<< Αρχική σελίδα