Μπιφτέκια με μπέικον
Υλικά
- Κιμάς χοιρινός 500 γρ
- Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
- Σκόρδο 2 σκελίδες
- Μπέικον 8 φέτες
- Φρυγανιά τριμμένη 4 κουταλιές της σούπας
- Γάλα 3 κουταλιές σούπας
- Ούζο ή τσίπουρο ή ξύδι 2 κουταλιές της σούπας
- Μαραθόσπορο 1 κουταλάκι του γλυκού
- Πάπρικα και πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
- Νερό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Οδηγίες
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα , τα αλέθουμε στο μπλέντερ και ψιλοκόβουμε το μπέικον.Τα βάζουμε όλα μαζί με τον κιμά και το γάλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι, το ελαιόλαδο, την φρυγανιά, το ούζο (ή τσίπουρο ή ξύδι), τον μαραθόσπορο και το αλάτι. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί, τα πλάθουμε σε μπιφτέκια ,τα βάζουμε σε ταψί με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι την ώρα που θα τα ψήσουμε. Βάζουμε 1/2 φλιτζάνι νερό στο ταψί πριν τα ψήσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου για 30 – 35 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) και σερβίρουμε.* Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με πατάτες φούρνου.
Chefoulis
<< Αρχική σελίδα