Σουβλάκια ξιφία
Υλικά
- Ξιφίας φέτες 2 τεμ καταψυγμένες ή φρέσκιες
- Κρεμμύδια ξερά 10 τεμ μικρά
- Πιπεριές κόκκινες 2 τεμ
- Πιπεριές πράσινες 2 τεμ
- Ντοματίνια 5 τεμ
- Αλάτι -πιπέρι
- Ελαιόλαδο 1 1/2 κουταλιά της σούπας για άλειμα
- Καλαμάκια για σουβλάκι
Για το λαδολέμονο
- Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
- Λεμόνι από 1/2 τον χυμό του
- Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι
Οδηγίες
Κόβουμε τις φέτες ξιφία σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια,υπολογίζοντας 3-4 κομμάτια σε κάθε καλαμάκι σουβλάκι.Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια στη μέση,τις πιπεριές σε μεγάλα καρέ τεμάχια.Περνάμε στο καλαμάκι,πρώτα ένα μισό κρεμμύδι,συνεχίζουμε με κομμάτι ξιφία, μισό ντοματίνι, πιπεριά , ξιφία, πιπεριά και κλείνουμε με μισό κρεμμύδι. Κάνουμε το ίδιο και στα υπόλοιπα καλαμάκια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τα βάζουμε σε πιατέλα, αλατοπιπερώνουμε , τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφού τα ψήσουμε , τα βάζουμε σε πιατέλα. Έχουμε ανακατέψει καλά όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και τα περιχύνουμε. Σερβίρονται ζεστά.Chefoulis
<< Αρχική σελίδα