Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Σουβλάκια ξιφία

Υλικά

  • Ξιφίας φέτες 2 τεμ καταψυγμένες ή φρέσκιες
  • Κρεμμύδια ξερά 10 τεμ μικρά
  • Πιπεριές κόκκινες 2 τεμ
  • Πιπεριές πράσινες 2 τεμ
  • Ντοματίνια 5 τεμ
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 1 1/2 κουταλιά της σούπας για άλειμα
  • Καλαμάκια για σουβλάκι
Για το λαδολέμονο
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
  • Λεμόνι από 1/2 τον χυμό του
  • Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι

Οδηγίες

Κόβουμε τις φέτες ξιφία σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια,υπολογίζοντας  3-4 κομμάτια σε κάθε καλαμάκι σουβλάκι.Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια στη μέση,τις πιπεριές σε μεγάλα καρέ τεμάχια.Περνάμε στο καλαμάκι,πρώτα ένα μισό κρεμμύδι,συνεχίζουμε με κομμάτι ξιφία, μισό ντοματίνι, πιπεριά , ξιφία, πιπεριά και κλείνουμε με μισό κρεμμύδι. Κάνουμε το ίδιο και στα υπόλοιπα καλαμάκια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τα βάζουμε σε πιατέλα, αλατοπιπερώνουμε , τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφού τα ψήσουμε , τα βάζουμε σε πιατέλα. Έχουμε ανακατέψει καλά όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και τα περιχύνουμε. Σερβίρονται ζεστά.

  
Chefoulis

Ετικέτες ,