Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Κέικ σοκολάτας με ρόδι

Υλικά

  • Βούτυρο 125 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
  • Γιαούρτι 1 ποτήρι
  • Αυγά 4 τεμ
  • Κακάο 3/4 ποτηριού
  • Ζάχαρη 1 ποτήρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 2 ποτήρια
  • Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι γλυκού
  • Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού
  • Ρόδια 2 τεμ καθαρισμένα
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 80 γρ
Για την επικάλυψη
  • Κρέμα γάλακτος 330 ml
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 250 γρ
  • Μέλι 1 κουταλιά σούπας

Οδηγίες

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα, βάζουμε ένα – ένα τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το κακάο,το  μπέικιν πάουντερ, την σόδα και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και την αδειάζουμε στο μπολ με το βούτυρο. Προσθέτουμε και τα υλικά από το μπολ με το αλεύρι, το γιαούρτι, τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ και στο τέλος ρίχνουμε τα ρόδια και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (ή φόρμα για κέικ )και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο). Αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από το ταψί ή την φόρμα. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Τέλος προσθέτουμε το μέλι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε το κέικ μας. Αν θέλουμε στολίζουμε με ρόδι και σερβίρουμε.


Chefoulis


Ετικέτες ,