Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Νόστιμη και εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά

1 λίτρο γάλα
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
300 γρ. ζάχαρη
3 κσ βούτυρο
2 αυγά
1 βανίλια
Ζάχαρη αχνη
Κανέλα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια με τον αυγογδάρτη. (Προσοχή να μη σβολιάσει.)
Ρίχνουμε την βανίλια, το βούτυρο και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και με το που κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Σε ένα λαδωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά (μέχρι να πάρει χρώμα).
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και τη κανέλα και σερβίρουμε.



Πηγή:e-sintages.gr/Fytokomia.gr

Ετικέτες ,