Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ελιές τσακιστές (σπαστές)

Για 2 κιλά πράσινες ελιές.
Με τη βοήθεια μιας πέτρας τσακίζουμε τις ελιές (προσέχοντας να μη σπάσει το κουκούτσι), σπάμε
δηλαδή την σάρκα τους και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό που έχουμε προσθέσει αλάτι και λεμόνια κομμένα στα τέσσερα.
Τις αφήνουμε 9-10 μέρες περίπου αλλάζοντας το νερό τους καθημερινά, για να "ξεπικρίσουν".
Τέλος τις βάζουμε σε βάζο με 1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα με μία κούπα αλάτι χοντρό και λίγο φρέσκο μάραθο, κατά προτίμηση την κορφή το άνθος δηλαδή, και σκεπάζουμε με φρέσκο καθαρό νερό. Μετά από 2 μέρες είναι έτοιμες για φάγωμα. Δεν διατηρούνται πάρα πολύ, μπορούμε να ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω για περισσότερο καιρό διατήρησης, και σφραγισμένες καλά.



Συνταγές Πanos

 

Ετικέτες ,