Υλικά
- Χυμός φρέσκου ροδιού 3 ποτήρια νερού
- Ζάχαρη 3 ποτήρια νερού
- Ρόδι 1/2 ποτήρι ρώγες ροδιού
- Λεμόνι 1 μόνο τον χυμό του
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό ροδιού με την
ζάχαρη να βράσουν, αφήνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε την
φωτιά και βράζουμε για 20 – 25 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό που βγάζει
στην επιφάνεια. Μετά προσθέτουμε τις ρώγες ροδιού και τον χυμό λεμονιού ,
βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό
αποτέλεσμα (πόσο πηχτό το θέλουμε ή αραιό). Αφήνουμε να κρυώσει και
γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας . Διατηρούμε τα βάζα σε δροσερό
μέρος.
<< Αρχική σελίδα