Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Για ελαφρύ βραδινό


sandwich-dinner
Ο ρυθμός ζωής είναι πολύ γρήγορος και κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να έχετε ένα σαφέστατο πρόγραμμα διατροφής για να μπορέσετε να ισορροπήσετε τα γεύματα σας.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που φτάνετε κατάκοπες το βράδυ στο σπίτι και το δείπνο σας είναι πολύ βαρύ και απίστευτα ανθυγιεινό. Αυτή είναι η αλήθεια, αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι πεινάτε και θέλετε να πληρώσετε την πείνα σας.
Η ουσία για το τελευταίο γεύμα της ημέρας είναι ότι πρέπει να είναι ελαφρύ και μάλιστα περιεκτικότατο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Έτσι θα νιώσετε χορτάτες και χωρίς να έχετε λάβει τεράστιες ποσότητες θερμίδων, που θα σας κάνουν να νιώθετε μεγάλο βάρος στο στομάχι.
Τρόφιμα όπως τα ωμα λαχανικά, το κοτόπουλο, ψάρια, τυρί cottage είναι ιδανικές επιλογές για να ένα δείπνο, το οποίο θα σας κρατήσεις χορτάτες αλλά και ταυτόχρονα θα νιώθετε ελαφριές για έναν ευχάριστο ύπνο.
Θα σας δώσουμε δυο ιδέες για ένα χορταστικό δείπνο
- Αν είστε χορτοφάγος τότε πάρτε ένα φλιτζάνι με ανάμεικτα λαχανικά και αναμείξτε τα με ένα φλιτζάνι τυρί cottage και μαζί με αυτό το γεύμα προσθέστε και δυο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως.
- Αν δεν είστε χορτοφάγος πάρτε 200γρ κοτόπουλο και ψήστε το.Προσθέστε λίγο μουστάρδα(1 κουταλάκι του γλυκού) επίσης για ένα ολοκληρωμένο πιάτο ακολουθήστε το με μια κούπα ρύζι καστανό.
Με τις παραπάνω προτάσεις, μπορείτε να έχετε υγιή γεύματα και να κάνετε το καλύτερο για τον οργανισμό σας.
 
  
 

Ετικέτες ,