Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σαντιγί σοκολάτα

Για 300 γραμμάρια
15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ

Για τη σαντιγύ
  • 75 γρ. σοκολάτα 70%, λιωμένη και ζεστή
  • 10 γρ. ηλιέλαιο
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
Σε μια μπασίνα βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το 1/3 της σαντιγί στη ζεστή σοκολάτα και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί σε άλλες δύο δόσεις.
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη σαντιγί αμέσως, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για 3 -4 ώρες.

 
 

Ετικέτες ,