” Μπουγάτσα-Πίτα “
Και κάπως έτσι λες Καλημέρα!
Όταν βάζεις στοίχημα με τον εαυτό σου μπορείς να τα καταφέρεις.
Απόδειξη εγώ και η Πίτα που βλέπετε σήμερα.
Οι πίτες γενικά δεν ήταν κάτι απλό η εύκολο για μένα.
Ήθελα πάρα πολύ να μάθω δοκίμασα πάρα πολλές συνταγές.
Έχω καταλήξει στον απλό και εύκολο τρόπο που θα δείτε.
Η Μπουγάτσα μου εκτός από την απίστευτη νοστιμιά της έγινε τέλεια.
Θέλω πάρα πολύ να την μοιραστώ μαζί σας και να την δοκιμάσετε.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε την Μπουγάτσα-Πίτα μου.
Υλικά για την ζύμη:
350 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις-2 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλ περίπου χλιαρό νερό-1/4 κ.γ αλάτι-1 κ.γ ρακί η ξύδι
Για την κρέμα:
500 γρ γάλα η 2 κούπες-50 γρ ζάχαρη η 1/2 κούπα
40 γρ κάστερ πάουντερ η 1/4 κούπας-1 αυγό και 1 κρόκο
40 γρ βούτυρο η 3 κ.σ- 1 κ.γ υγρή βανίλια η 2 βανίλιες
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα.
(συνταγή κρέμας woodlad bakery)
Ετοιμάζω την κρέμα πρέπει να είναι παγωμένη όταν την χρησιμοποιήσω.
Αν θέλω την κάνω από το προηγούμενο βράδυ και την φυλάω στο ψυγείο.
Βάζω το γάλα σε κατσαρόλα μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζω από την φωτιά.
Βάζω σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο.
Τα χτυπάω με ένα σύρμα και ρίχνω σιγά σιγά το γάλα το μισό περίπου.
Ανακατεύω με το σύρμα βάζω πάλι το γάλα στην φωτιά και προσθέτω το μείγμα.
Ανακατεύω ζωηρά και βλέπω ότι πήζει σχεδόν αμέσως κλείνω την φωτιά.
Προσθέτω και το βούτυρο έχω μια τέλεια γυαλιστερή κρέμα.
Τέλος περνάω την κρέμα από μια σήτα να γίνει λεία.
Την σκεπάσω με σελοφάν να ακουμπάει την κρέμα και την φυλάω στο ψυγείο.
Χωρίζω στα 4 την πίτα και βάζω ενδιάμεσα την κρύα κρέμα.
Βάζω τα φύλλα από πάνω και κλείνω την πίτα με τον κόθρο που όλοι αγαπάμε.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα
και ψήνω περίπου 35-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.
Η Πίτα μας βγαίνει κάπως έτσι – ξεροψημένη αρέσει σε μας.
Αφήνουμε την Πίτα να κρυώσει λίγο αλλιώς η κρέμα θα χυθεί.
Φυσικά λίγο δύσκολο να αντέξετε να μην τη κόψετε.
Είμαι σίγουρη ότι η γεύση της θα σας μείνει αξέχαστη!
Δοκιμάστε την και θα καταλάβετε τι εννοώ..
Καλή Πεντανόστιμη Όρεξη!!
(την συνταγή την αφιερώνω στην Μαρία και Παναγιώτη)
Πηγή: Elpida’s Little Corner!
biologikaorganikaproionta
<< Αρχική σελίδα