Κουραμπιέδες με σοκολάτα
Νόστιμοι, σπιτικοί κουραμπιέδες με σοκολάτα, γιατί η σοκολάτα μπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε γλυκό!
Υλικά (Για 70 κουραμπίεδες)
500γρ βούτυρο
250γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
220γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1.200γρ αλεύρι
20γρ μαύρο ρούμι
Για επικάλυψη
250γρ σοκολάτα γάλακτος ή μπίτερ τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για τους κουραμπιέδες
1. Χτυπάμε στο μίξερ με το «φτερό» το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και να μαλακώσουν, προσθέτουμε τη βανίλια και σταματάμε το χτύπημα.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το κακάο,το αλάτι, το ρίχνουμε στο μείγμα Βιτάμ και άχνης και δουλεύουμε απαλά με το χέρι τη ζύμη. Προσθέτουμε το ρούμι και τα αμύγδαλα και αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 2000C. Πλάθουμε κουραμπιέδες μικρούς και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Τους βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς καθώς ετοιμάζουμε τη σοκολάτα για την επικάλυψη.
Για το γλάσσο σοκολάτας
1. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα και όταν αρχίσει να φουσκώνει την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
2. Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε τη θερμοκρασία του γλάσσου, καθώς δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 300C πριν γλασσάρουμε τους κουραμπιέδες.
3. Αφού καλύψουμε τους κουραμπιέδες με τη σοκολάτα, τους αφήνουμε σε μια σχάρα να στεγνώσουν. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο.
Το διαβάσαμε στο toarkoudi.gr
<< Αρχική σελίδα