Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Σπιτικά Fish and chips

Σπιτικά Fish and chips
Νόστιμα, σπιτικά Fish and chips, για μικρούς και μεγάλους


Παίρνουμε ένα φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο και το στραγγίζουμε καλά. Περιχύνουμε με το χυμό από ένα λεμόνι ή λάιμ και πασπαλίζουμε με άσπρο πιπέρι.
Το αφήνουμε για 15' και στη συνέχεια το περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 8 λεπτά. Το βγάζουμε τοποθετώντας το σε απορροφητικό χαρτί.
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις καθαρίζουμε.
Τις βάζουμε σε παγωμένο νερό με χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε εκεί για 1 ώρα (tip: αυτή την περίοδο έχει εξαιρετικές λευκές πατάτες από τον Πολύμυλο Κοζάνης).
Στη συνέχεια τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες (chips) και τις τηγανίζουμε για 3'-5'.
Ανακατεύουμε γιαούρτι με λίγες σταγόνες λεμονιού και καυτερή πάπρικα ή αν αντέχουμε με πιπέρι καγιέν.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!



Το διαβάσαμε στο .news.gr 
Fytokomia.gr

Ετικέτες ,