Προετοιμασία: 20-25 λεπτά
Υλικά
- Μαριδάκι 1 κιλό
- Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του
- Σόδα αναψυκτικό 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- Θυμάρι ή ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι-πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Πάπρικα λίγο
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα ψάρια,τα πλένουμε και τα
βάζουμε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε μπολ ,προσθέτουμε τον χυμό
λεμονιού,αλάτι -πιπέρι,ρίγανη ή θυμάρι και τα βάζουμε σκεπασμένα στο
ψυγείο να σταθούν για 20 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε
το αλεύρι, λίγο αλάτι,πάπρικα και ρίχνουμε τη σόδα λίγο -λίγο
ανακατεύοντας να γίνει πηκτός χυλός (στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειαστεί
να προσθέσουμε λίγο αλεύρι παραπάνω για να είναι πηκτός ο
χυλός).Βάζουμε σε τηγάνι το ηλιέλαιο να κάψει,βουτάμε το μαριδάκι λίγο
-λίγο μέσα στο χυλό και ξεκινάμε να τηγανίζουμε. Τα βγάζουμε με τρυπητή
κουτάλα σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρονται
ζεστά σε πιατέλα και απολαμβάνουμε.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα