Ψωμί γεμιστό με ελιές
Νόστιμο, σπιτικό, γεμιστό ψωμί με ελιές!
Ας αρχίσουμε!
Τι θα χρειαστείτε:
2 κιλά αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φακελάκια μαγιά ξερή
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές της σούπας λάδι
2 χούφτες ελιές της επιλογής σας κομμένες σε λωρίδες χωρίς κουκούτσια
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη φρέσκια ή ξερή
λίγο δενδρολίβανο
σουσάμι (αν θέλουμε)
2 κομματάκια φέτα (προαιρετικά)
Προετοιμασία
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μία λεκάνη. Βράζουμε το νερό μέχρι να γίνει χλυαρό και προσθέτουμε τη μαγιά,τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς. Τέλος, βάζουμε το λάδι και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Ύστερα,αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για τουλάχιστον μια με δυο ώρες σε πολύ ζεστό περιβάλλον. Η γιαγιά μου τη σκέπαζε με διάφορες πετσέτες και σεντόνια για να φουσκώσει πιο γρήγορα.
Αφού φουσκώσει τη κόβουμε στα δύο ή σε
όσα κομμάτια θέλουμε εμείς,έτσι ώστε να γίνουν όσα καρβέλια εσείς
θέλετε.Έπειτα, προσθέτουμε και τις ελιές σε κάθε καρβελάκι (αν θέλουμε
βάζουμε και τη φέτα) και ζυμώνουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα
υλικά μαζί.
Τέλος, βάζουμε τη ρίγανη και το δενδρολίβανο ψιλοκομμένο ή ξερό και ξανά πλάθουμε,ζυμώνοντας παράλληλα.
Τέλος, βάζουμε τη ρίγανη και το δενδρολίβανο ψιλοκομμένο ή ξερό και ξανά πλάθουμε,ζυμώνοντας παράλληλα.
Άν θέλετε μπορείτε να βάλετε και τυρί
κίτρινο ή κάποιο είδος αλλαντικό ή και ντομάτα,πιπεριές και ο,τι άλλο
προτιμάτε. Αλέιφουμε ενα ταψί με λάδι και φτιάχνουμε μικρά καρβελάκια
και φρατζολάκια.
Στολίζουμε με σουσάμι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά με μία ώρα. (Πρέπει το ψωμί να έχει φουσκώσει για να είναι έτοιμο). Βγάζουμε τα καρβελάκια από τον φούρνο και τα βάζουμε, ενώ είναι ζεστά,ανάποδα σε μια πετσέτα για να τραβήξει την υγρασία τους,καλά διπλωμένα.
Καλή επιτυχία!
Στολίζουμε με σουσάμι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά με μία ώρα. (Πρέπει το ψωμί να έχει φουσκώσει για να είναι έτοιμο). Βγάζουμε τα καρβελάκια από τον φούρνο και τα βάζουμε, ενώ είναι ζεστά,ανάποδα σε μια πετσέτα για να τραβήξει την υγρασία τους,καλά διπλωμένα.
Καλή επιτυχία!
ediva.gr/Fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα