Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Αρνάκι στη λαδόκολα

Αρνάκι στη λαδόκολα του χασάπη! Ετσι ακριβώς για να έχει τη νοστιμιά του


ΥΛΙΚΑ
1 μπούτι ή χεράκι
5-6 σκελίδες σκόρδο από αρνί
Κομματάκια κεφαλογραβιέρας πικάντικη ή καπνιστό ρεγγάτο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο βούτυρο
1 - 2  λαδόκολες μεγάλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αγοράζουμε ένα μπουτάκι ή χεράκι ολόκληρο και του λέμε του χασάπη μας, να μας το χωρίσει σε μερίδες χωρίς να ξεχωρίσει τα κομμάτια.
Τώρα στο σπίτι μας, το πλένουμε και το αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν τα νερά του.
Με ένα μαχαίρι κάνουμε τρυπούλες στο κρέας και βάζουμε στην ίδια τρύπα τυρί και σκόρδο. Κάνουμε αρκετές τρύπες, όσο πιο πολλές τρύπες κάνουμε με την γέμιση , τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ρίχνουμε την ρίγανη και την Φυτίνη. ΄Επειτα με τα χέρια μας τρίβουμε το κρέας να πάει παντού. Θέλει καλό τρίψιμο.
Το τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα, και το κάνουμε πακέτο. Μπορεί να χρειαστεί και 2η λαδόκολλα. Ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το κομμάτι του κρέατος.
Το τοποθετούμε στο ταψί μας και ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες οπωσδήποτε.
Το σερβίρουμε με την λαδόκολα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!




 koyzinopagida.blogspot.gr 

H διεθνής τάση δυναμώνει και στην Ελλάδα

Φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια οι φάρμες των εστιατορίων. Νόστιμοι και όμορφοι μπαχτσέδες και μποστάνια δίνουν άλλη διάσταση στη γεύση, φέρνοντας τη γαστρονομία και τη φυσικότητα σε κοινό γευστικό κάδρο. Νόστιμος ρομαντισμός στο πιάτο μας.
Από το χωράφι στο εστιατόριο
Οι ντομάτες μυρίζουν αλλιώς όταν τις μεγαλώνεις εσύ...
- See more at: http://www.ftiaxno.gr/2014/12/apo-to-xorafi-sto-estiatorio.html#more

H διεθνής τάση δυναμώνει και στην Ελλάδα

Φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια οι φάρμες των εστιατορίων. Νόστιμοι και όμορφοι μπαχτσέδες και μποστάνια δίνουν άλλη διάσταση στη γεύση, φέρνοντας τη γαστρονομία και τη φυσικότητα σε κοινό γευστικό κάδρο. Νόστιμος ρομαντισμός στο πιάτο μας.
Από το χωράφι στο εστιατόριο
Οι ντομάτες μυρίζουν αλλιώς όταν τις μεγαλώνεις εσύ...
- See more at: http://www.ftiaxno.gr/2014/12/apo-to-xorafi-sto-estiatorio.html#more

Ετικέτες ,