Σεκέρ παρέ
Σιροπιαστο γλυκακι φουρνου απο Κωνσταντινουπολη !
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
250γρ βουτυρο
3 αυγα
150 σιμυγδαλι ψιλό
150 αχνη
1κουτ.μπεικιν παουντερ
500 γρμ.αλευρι που φουσκώνει
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ολα τα υλικα τα ριχνουμε μεσα στο μιξερ να γινει μια ζυμη .
Πλαθουμε την ζυμη σαν τα κεφτεδακια μας ..τα τοποθετουμε στο ταψι τα παταμε μετο δαχτυλο στη μεση και με ενα πιρουνι απο πανω να παρουνε σχημα κοτλε σε σχημα σταυρου..
Τα αλειφουμε με αυγο (αν θέλετε) και τους βαζουμε ενα αμυγδαλο απο πανω.
Τα βάζουμε στο φουρνο στους 160 βαθμους για 20 λεπτα
Όσο τα εχουμε στο φουρνο φτιαχνουμε και ενα απλο σιροπι
1 κιλο ζαχαρη
1 1/2 νερο
1/4 λεμονι
Βγάζετε τα γλυκά από το φούρνο και ρίχνετε το σιρόπι
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
irida.blogspot.gr/Fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα