Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Σοκολατένια μπισκότα

Σοκολατένια μπισκότα
Νόστιμα σοκολατένια μπισκότα


Υλικά   (30 – 35 μπισκότα)
σοκολάτα κουβερτούρα    225γρ
βούτυρο  60γρ
ζάχαρη  100γρ
αυγά 2
βανίλια  1
αλεύρι  200γρ
αλάτι   ¼ κουταλάκι
μπέϊκιν πάουντερ   ½ κουταλάκι
άχνη ζάχαρη  110γρ (1 κούπα)

Εκτέλεση                
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Κόβουμε δηλαδή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε βαθύ ανοξείδωτο σκεύος, το οποίο τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Το σκεύος με τη σοκολάτα δεν πρέπει να ακουμπά το νερό.
Προσθέτουμε το βούτυρο στη σοκολάτα και αφήνουμε να λιώσουν καλά. Βάζουμε λιωμένη σοκολάτα στην άκρη.
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.


Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά να ενωθούν τα υλικά μας. Το μίγμα μας θέλουμε να είναι μια μαλακή υγρή ζύμη. Θα μπει στο ψυγείο και θα σφίξει αρκετά για να μπορούμε να την πλάσουμε.
Βάζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170οC.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ένα ταψί.
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα βαθύ πιάτο.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Κρατάμε τα χέρια μας λαδωμένα σε όλη τη διάρκεια που πλάθουμε τα μπισκότα μας.
Βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στην άχνη να καλυφθούν ολόκληρες, χωρίς να φαίνεται καθόλου η σοκολατένια ζύμη τους από μέσα.
Ακουμπάμε με μαλακές κινήσεις την μπαλίτσα πάνω στο ταψί μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε τα σοκολατένια μπισκότα μας για 10-12 λεπτά. Θέλουμε να είναι μαλακά όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο. 
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

realfamilyfood.com/Fytokomia.gr

Ετικέτες ,