Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Οι Τζιχαντιστές ιδρύουν αργά και σταθερά το «Ισλαμικό Κράτος»

Εκτείνονται σε εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, στις ορεινές περιοχές που περιλαμβάνουν από τα βουνά Zabadani έως τα βουνά Halayem κοντά στο Ras Baalbek, και από την περιοχή al-Qaa, έως το  Ersal  στο Λίβανο, μέσα από τα οροπέδια . Το «Ισλαμικό Κράτος του Qalamoun» παίρνει «σάρκα και
οστά»,  μέρα με την ημέρα.
Οι δύο κορυφαίες οργανώσεις της τζιχάντ στη Συρία μοιράζονται την εξουσία πάνω από τα εδάφη αυτά. Οι στρατιώτες του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, θέτουν  τα θεμέλια για την κυριαρχία τους, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, για αυτό που αποκαλούν «εισβολή στο Λίβανο», αναφέρει η αραβόφωνη εφημερίδα al-akhbar.com.
Υπάρχουν μόνο μερικά σημεία ελέγχου που ελέγχονται από τον λιβανικό  στρατό  στο δρόμο για τις άγονες περιοχές της Ersal. Το τελευταίο κομμάτι εδάφους που ελέγχεται ακόμη από το κράτος του Λιβάνου, είναι το σημείο ελέγχου  Ουάντι Χαμίντ. Πέρα από αυτό, εισερχόμαστε στα όρια του «Ισλαμικού Κράτους», αναφέρει το δημοσίευμα.
Οι ηγέτες αυτών των άγονων βουνών είναι οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» (IS) και του μετώπου al-Nusra Front, που κυβερνούν από κοινού αυτή την περιοχή. Δύο εμίρηδες μοιράζονται την εξουσία πάνω από αυτά τα βουνά: ο  εμίρης της al-Nusra Front,  Αμπού Μαλίκ αλ-Ταλί , ενώ ο  Ιορδανός τζιχαντιστής που ονομάζεται Αμπού αλ-Ουαλίντ αλ-Μαγκντίσι  ελέγχει το κράτος το  Qalamoun. Παρά το νεαρό της ηλικίας του 31 ετών, ο Maqdisi, είναι γνωστό ότι είναι πολύ έμπειρος  πολεμιστής , αναφέρει το πόρταλ .
Η αρχή του κράτους του Λιβάνου τελειώνει στο σημείο ελέγχου Ουάντι Χαμίντ, όπου ξεκινά η αρχή των τζιχαντιστών. Οι επισκέπτες της περιοχής συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών των απαχθέντων στρατιωτών, οι διαπραγματευτές και οι περαστικοί , συμφωνούν ότι οι τζιχαντιστές διαθέτουν τον πλήρη έλεγχο σε αυτήν την περιοχή . Δεν υπάρχει καμία παρουσία συριακού ή λιβανικού στρατού.
Παρά το ότι οι ηγεσίες των του Λιβάνου και του ISIS έχουν κηρύξει πόλεμο μεταξύ τους, οι μαχητές κι οι λιβανέζοι στρατιώτες προς το παρόν,  εμμένουν σε κάποιο είδος ανακωχής, εφ “όσον δεν παραβιάζονται τα «σύνορα» του άλλου.
Σύμφωνα με τον σεΐχη Hamza Hommos,  πατέρα του απαχθέντος στρατιώτη  του Λιβάνου Wael Hommos, ο λιβανικός στρατός απαγορεύει τη διέλευση από και προς τις άγονες περιοχές μεταξύ 17:00 και 05:00, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, ο δρόμος εξακολουθεί να είναι προσβάσιμος σε τζιχαντιστές και  περαστικούς, που τον διασχίζουν κρυφά , μόλις σε απόσταση αναπνοής από το επίσημο στρατιωτικό φυλάκιο.
Σε αυτά τα τραχιά βουνά, περνάνε από άλλα σημεία ελέγχου πάνοπλοι τζιχαντιστές  από το «γειτονικό κράτος», το οποίο οι Λιβανέζοι αποκαλούν «Daesh». Εκατοντάδες ισλαμιστές μαχητές έχουν μετατρέψει αυτά τα βουνά σε ασφαλή καταφύγια που τους προστατεύουν από τους βομβαρδισμούς. Πραγματοποιούν περιπολίες, για να κατάσχουν «λάφυρα», συμπεριλαμβανομένων οχημάτων, καυσίμων και προμηθειών  τροφίμων. Έχουν δημιουργήσει το δικό τους σύστημα , και εφαρμόζουν τον ισλαμικό νόμο της Σαρίας.
Παρά το γεγονός ότι οι ισλαμιστές μαχητές στην περιοχή σχετίζονται με διάφορες ισλαμικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), οι δύο ισχυρότερες παρατάξεις τελικά είναι,  η al-Nusra Front και ο ISIS. Αυτές οι δύο ομάδες μοιράζονται την εξουσία και την επιρροή εξίσου ανάλογα σε όλες τις περιοχές που ελέγχουν.
Η Al-Nusra Front ελέγχει τις περιοχές που εκτείνονται από τα περίχωρα Zabadani στις άγονες περιοχές του Rankous , και από τα περίχωρα  του Asall  Al-Ward στις  άγονες περιοχές του Ersal.
Από την άλλη πλευρά, ο «ISIS» ελέγχει τις τεράστιες περιοχές που περιλαμβάνουν τις περισσότερες από τις άγονες περιοχές της Ersal (από Ajram στην Γουάντι αλ-Ζαμράρι. Ο ισλαμικός στρατός  απορρίπτει την παρουσία των ομάδων που δεν εμπίπτουν υπό τον έλεγχό του στο έδαφός του.
Είναι δίκαιο να πούμε ότι ο ISIS εδώ είναι ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής προετοιμασίας. Οι ηγέτες του προσπαθούν να στρατολογήσουν μαχητές, πριν επεκταθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Λίβανο, εκτός  από την επιδρομή στο Ersal τον Αύγουστο του 2014 .
Η ομάδα με επικεφαλής τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα, και οι οπαδοί του ακούστηκαν πρόσφατα να φωνάζουν το σύνθημα, «Από Ντιγιάλα [Ιράκ] στην Βηρυτό». Η  επέκταση  προς το Λίβανο είναι  ένα τετελεσμένο γεγονός, δεδομένης των εκθέσεων ασφάλειας των υπηρεσιών πληροφοριών, που υποδεικνύουν  ότι ο ισλαμικός στρατός  «δεν»  σχεδιάζει  προς το παρόν να επιτεθεί σε χωριά στην κοιλάδα Μπεκάα, διότι δεν διαθέτει  λαϊκή βάση στήριξης.
Σε μια συνέντευξη με τον Σέιχ Μουσταφά Χουερισρί επίσης γνωστός ως Abou  Taqiyya, υποβαθμίζεται η δυνατότητα  άμεσης απειλής για τα χωριά που βρίσκονται στο μέσον της  κοιλάδας Μπεκάα , στο εγγύς μέλλον.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, ο Λίβανος περιλαμβάνεται στον χάρτη του αποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους». Η οργάνωση με επικεφαλής τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα, και σκοπεύει να αιματοκυλήσει όλη την Μέση Ανατολή . Ο ισλαμικός στρατός πρώτα «κατακτά» τα μυαλά των υπηκόων του, και στην συνέχεια καταλαμβάνει τα εδάφη. Επισημαίνουμε ότι οι μαχητές αυτοί είναι πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένοι και ετοιμοπόλεμοι , και αποτελούν δύσκολο αντίπαλο για οποιαδήποτε τακτικό στρατό, λόγω των μεθόδων που δρουν. Απαιτείται συμμαχία από ΗΠΑ, Ρωσία, και Κίνα, με πολλές χιλιάδες στρατιώτες και μέσα για να νικηθεί ο ISIS,και ο χρόνος είναι εναντίον της δύσης.

 
 

Ετικέτες ,