Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Alexander McQueen ανδρική συλλογή 2015

Η νέα ανδρική Alexander McQueen συλλογή του 2015 είχε κάτι απόλυτα dark αλλά και κομψό, το οποίο κέντρισε τα βλέμματα και κέρδισε τους κριτικούς μόδας όλων των μεγάλων περιοδικών και sites.

Η Alexander McQueen ανδρική κολεξιόν 2015 έμοιαζε σαν να είχε την υπογραφή του Alexander McQueen. O σχεδιαστής, που αυτοκτόνησε πριν χρόνια, γεννήθηκε στο East End του Λονδίνου το 1970 και πολύ σύντομα ανελίχθηκε στο χώρο της μόδας, για να γίνει ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του διεθνούς design. Αποφοίτησε από το Central St Martins College of Art & Design το 1991, επιδεικνύοντας τέτοιο ταλέντο και καινοτόμες ιδέες, ώστε βραβεύτηκε αμέσως. Στη συνέχεια εργάστηκε για το Romeo Gigli και τον Koji Tatsuno, προτού ν΄ ανοίξει το δικό του στούντιο στο Ανατολικό Λονδίνο. Έχοντας εισάγει τη φίρμα του, ο McQueen κατάφερε να εξασφαλίσει πρωτοσέλιδα με το λανσάρισμα των άγνωστων ακόμη κομματιών του, ενώ τα καλόγουστα και συχνά εξωφρενικά σχέδιά του έλκυσαν μια μικρή αλλά πιστή πελατεία, συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων με δυνατή επιρροή στο χώρο της μόδας, όπως τη στυλίστρια Isabella Blow. Ένα από τα σύνολά του, παρουσιάστηκαν σε μια φωτογράφιση της Vogue, το Νοέμβριο του 1992 και σημάδεψε τη δουλειά του από τότε. Τον Οκτώβριο του 1996, ο McQueen ονομάστηκε για πρώτη φορά καλύτερος Βρετανός σχεδιαστής της χρονιάς. Μερικές μέρες αργότερα, ονομάστηκε διάδοχος του John Galliano, αλλά έγινε και chief designer στον οίκο Givenchy, που τον επέλεξε για τη λαμπρή δημιουργικότητα και την τεχνική επιδεξιότητα που επέδειξε. Το 1997, τη χρονιά που σχεδίασε τέσσερις κολεξιόν για τον Givenchy και δύο για τη δική του φίρμα, ο McQueen μοιράστηκε τον τίτλο του καλύτερου Βρετανού σχεδιαστή με τον Galliano. Όμως η προσεκτικά λανσαρισμένη εικόνα του McQueen, που τον κατέστησε σταρ στο χώρο, τον έκανε να κερδίσει πελάτες της rock ΄n΄ roll όπως τον David Bowie.
Παρά τις υπερβολές στη συμπεριφορά του, ο McQueen είναι γενικώς αναγνωρισμένος σαν ιδιαίτερα καινοτόμος σχεδιαστής, με εξαιρετικές δεξιότητες ραπτικής, ειδικά από τότε που εργάζεται για τον οίκο Gucci.










LaMode



Ετικέτες ,