Κράκερς Παρμεζάνας
1) 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
2) ¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο τριμμένο
3) 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα ταψί φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα. Σε μπολ ανακατεύουμε τα 3 υλικά μας. Παίρνουμε το κουταλάκι του γλυκού και φτιάχνουμε πάνω στη λαδόκολλα βουναλάκια παρμεζάνας, αποτελούμενα σε ποσότητα από 2 κουταλάκια του γλυκού το καθένα. Προσέχουμε να είναι το ένα με το άλλο σε απόσταση γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος η παρμεζάνα «απλώνει» και έτσι μπορεί να μας κολλήσει το ένα με το άλλο.
Ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να χρυσίσουν.
Μόλις λιώσει το τυρί και πάρει χρώμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα κράκερς να κρυώσουν τελείως.
Αν τα βγάλουμε στο μπαλκόνι θα κρυώσουν μέσα σε 5 λεπτά.
Τότε τα ξεκολλάμε από το λαδόχαρτο και τα κρατάμε σε τσίγκινο δοχείο για 3-5 μέρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα ταψί φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα. Σε μπολ ανακατεύουμε τα 3 υλικά μας. Παίρνουμε το κουταλάκι του γλυκού και φτιάχνουμε πάνω στη λαδόκολλα βουναλάκια παρμεζάνας, αποτελούμενα σε ποσότητα από 2 κουταλάκια του γλυκού το καθένα. Προσέχουμε να είναι το ένα με το άλλο σε απόσταση γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος η παρμεζάνα «απλώνει» και έτσι μπορεί να μας κολλήσει το ένα με το άλλο.
Ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να χρυσίσουν.
Μόλις λιώσει το τυρί και πάρει χρώμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα κράκερς να κρυώσουν τελείως.
Αν τα βγάλουμε στο μπαλκόνι θα κρυώσουν μέσα σε 5 λεπτά.
Τότε τα ξεκολλάμε από το λαδόχαρτο και τα κρατάμε σε τσίγκινο δοχείο για 3-5 μέρες.
Αν θέλουμε να γίνουν επίπεδα, μόλις τα βγάλουμε απο το φούρνο και είναι ακόμη ζεστά, με μία σπάτουλα τα πατάμε λίγο για αν πάρουν καλύτερο σχήμα.
αναρτήθηκε από το χρήστη Anemoni @ 9:07 μ.μ.
<< Αρχική σελίδα