Αλμυρά ρολά σφολιάτας
Ρολά σφολιάτας με σπανάκι και τσένταρ
Υλικά για 2-4 άτομα...
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο πολύ καλά
- 1 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ ή της επιλογής
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα σκόνη σκόρδου
- Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σπανάκι, τριμμένο τυρί, μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ελιές, κόκκινο πιπέρι, βασιλικό ψιλοκομμένο και σκόρδο. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
2. Σε μια καθαρή επιφάνεια, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.
3. Βουρτσίστε το εσωτερικό του φύλλου ζύμης με λίγο ελαιόλαδο. Απλώστε το μείγμα με το σπανάκι ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο.
4. Αρχίζοντας από την κοντύτερη πλευρά, τυλίγουμε το φύλλο σφιχτά σε ρολό.
5. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε το ρολό σε δίσκους 1,5 εκ πάχος. Βάζετε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείτε τα ρολά με σπανάκι με τι γέμιση προς τα κάτω. Βουρτσίζουμε με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 18-20 λεπτά.
top7news.gr/Fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα