Γαρίδες κοκτέιλ
Υλικά
- Γαρίδες 12 τεμ νούμερο 1
- Ξύδι 1 κουταλάκι γλυκού
- Μαρούλι 2 - 3 φύλλα ψιλοκομμένα
- Αλάτι
Για την σος κοκτέιλ
- Μαγιονέζα 6 κουταλιές σούπας
- Κέτσαπ 3 κουταλιές σούπας
- Κονιάκ 1- 2 κουταλιές σούπας
- Ταμπάσκο 5 σταγόνες
- Worcester sauce 5 σταγόνες
Οδηγίες
Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες,τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με το ξύδι για 15 – 20 λεπτά, στην συνέχεια τις καθαρίζουμε αλλά αφήνουμε το κεφάλι. Χαράζουμε με μαχαίρι ελαφρώς την σάρκα τους και με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι που έχουν στην μέση.Για την σος κοκτέιλ : Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την σος και τα ανακατεύουμε καλά .Ψιλοκόβουμε τα φύλλα μαρουλιού, ψιλοκόβουμε και 3 γαρίδες, τα προσθέτουμε στην σος κι ανακατεύουμε. Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα βαθύ ποτήρι την σος κοκτέιλ , γύρω γύρω τις γαρίδες, αν θέλουμε γαρνίρουμε και με φύλλα μαϊντανού κι απολαμβάνουμε.
Chefoulis
<< Αρχική σελίδα