Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Cup cakes διπλογεμιστά

Cup cakes διπλογεμιστά

Υλικά

  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 220 γρ κοσκινισμένη
  • Αυγά 2 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • Βούτυρο 100 γρ λιωμένο
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 100 γρ λιωμένη
  • Γάλα 130 ml ζεστό
  • Ζάχαρη 150 γρ
  • Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι γλυκού
  • Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού
  • Κακάο 1 κουταλιά σούπας
  • Πορτοκάλι 1 τεμ το ξύσμα του
  • Λεμόνι 1 τεμ το ξύσμα του
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 20 γρ ξύσμα
  • Μπισκότα γεμιστά της αρεσκείας μας 1 πακέτο του εμπορίου

Οδηγίες

Σε φορμάκια για cup cakes βάζουμε από ένα χαρτάκι ειδικό για cup cakes.Ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ βάζοντας σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά με την ζάχαρη και  με το μίξερ τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει. Λιώνουμε το βούτυρο κι έτσι όπως είναι ζεστό βάζουμε τα 100 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια μέσα κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με την σοκολάτα και το ζεστό γάλα στο μείγμα του κέικ και τα χτυπάμε πάλι με το μίξερ να ανακατευτούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο,το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιιού, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την σόδα κοσκινισμένα και τα ξαναχτυπάμε όλα μαζί. Βάζουμε από μία κουταλιά σούπας από το μείγμα μας μέσα στα χαρτάκια που βάλαμε στα φορμάκια μας. Μετά βάζουμε από ένα μπισκότο γεμιστό της αρεσκείας μας. Σκεπάζουμε πάλι με το μείγμα του κέικ και προσθέτουμε  το δεύτερο μπισκότο. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα μοιράζοντας το ομοιόμορφα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά (περίπου ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε να κρυώσουν και στολίζουμε την κάθε γεύση cup cake ξεχωριστά, ανάλογα με την γέμιση του μπισκότου που βάλαμε.(βλ φωτογραφικό υλικό)
* Τα συγκεκριμένα γεμίστηκαν με μπισκότα γεμιστά με λεμόνι , με πορτοκάλι και με σοκολάτα – βανίλια, οπότε τα στολίσαμε ανάλογα (ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού και ξύσμα κουβερτούρας)


Chefoulis

Ετικέτες ,