Ποια υγιεινά trends στο φαγητό αντικαθιστούν τα παλιότερα
Η στροφή προς το υγιεινό γίνεται
ολοένα και πιο εμφανής στα εστιατόρια ανά τον κόσμο. Με βάση αυτό,
δημιουργούνται και οι νέες τάσεις, που αντικαθιστούν τις παλιές,
παραμένοντας υγιεινές.
μπορούν παρά να ακολουθήσουν, ειδικά όταν παγκοσμίως, celebrities, σεφ και πολιτικοί αναφέρονται στο πώς κατάφεραν να «κόψουν» τη ζάχαρη, τη γλουτένη, τα γαλακτοκομικά ή το κρέας.
Έτσι, κάποιες τροφές αντικαθιστούν άλλες και γίνονται πιο… trendy, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν και υγιεινές.
Φύκια αντί για κατσαρό λάχανο
Το κατσαρό λάχανο τα τελευταία χρόνια πρωταγωνίστησε πολύ στις κουζίνες των εστιατορίων, μεταφέροντας τα οφέλη του στο πιάτο μας, σε σαλάτες, σε χυμούς, σε smoothies κ.ο.κ. Η νέα τάση, όμως, το θέλει να… επισκιάζεται από τα βρώσιμα φύκια κελπ, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο, που βελτιώνει τη λειτουργία του θυρεοειδούς και ελέγχει τον μεταβολισμό. Συν τοις άλλοις, φαίνεται να έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες για το δέρμα και τα μαλλιά, ενώ χρησιμοποιούνται πολύ σε σαλάτες και ασιατικού τύπου σούπες.
Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση αντί για βλαστούς
Αν νομίζετε ότι είστε πολύ μπροστά επειδή αρχίσατε να βάζετε στη σαλάτα σας βλαστούς ή να παραγγέλνετε τις αντίστοιχες σαλάτες έξω, δυστυχώς θα πρέπει να σας το χαλάσουμε, αφού οι βλαστοί πλέον δεν βρίσκονται σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τη θέση τους παίρνουν οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, οι οποίες θεωρούνται υγιεινές για το έντερο και κάνουν καλό στη χώνεψη, χάρη στα ένζυμα και τα προβιοτικά, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Πίκλες, κεφίρ, λάχανο σουκρούτ είναι μερικές μόνο τροφές που θα βλέπουμε από δω και πέρα πιο συχνά στα πιάτα μας.
Έχουμε πλέον αντιληφθεί όλοι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού και των αντιοξειδωτικών του στο μεταβολισμό, τη σιλουέτα και τη γενικότερη υγεία μας. Πλέον, όμως, ήρθε η ώρα να κλέψει λίγη δόξα και το πράσινο τσάι matcha, το οποίο παρασκευάζεται από καλά αλεσμένα φύλλα matcha, που καλλιεργούνται σε σκιά και σύμφωνα με έρευνες έχουν 130 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κλασικό πράσινο τσάι, χαρίζοντάς μας περισσότερη ενέργεια, μειώνοντας το στρες, βελτιώνοντας τη διάθεση και τονώνοντας το μεταβολισμό. Το matcha μπορεί να καταναλωθεί σαν κλασικό τσάι, σαν latte με αφρόγαλα ή ακόμη και να χρησιμοποιηθεί σε παγωτό, δίνοντάς του μια πιο πράσινη χροιά.
Η ιαπωνική σούπα miso από φασόλια σόγιας αποτέλεσε μεγάλο trend τα τελευταία χρόνια και δέχτηκε τα εύσημα από πολλούς, διάσημους και μη. Πλέον φαίνεται πως έκανε τον κύκλο της, με τον ζωμό από κόκαλα να βρίσκεται στο προσκήνιο. Η διατροφική αξία αυτού του πιάτου είναι μεγάλη, με πλήθος βιταμινών, μετάλλων, κολλαγόνου και κερατίνης να «δουλεύουν» μαζί για καλύτερη υγεία και ομορφότερη επιδερμίδα, ενώ η νοστιμιά του αξεπέραστη, κάτι που το κάνει να φιγουράρει σε πολλά μενού εστιατορίων.
Πάνω που ο latte με σόγια είχε αρχίσει να σερβίρεται σε αρκετά cafe με τον κόσμο να τον συνηθίζει, ο καφές με βούτυρο έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Πρόκειται για μια καινούργια ανακάλυψη, σύμφωνα με την οποία προσθέτουμε σε μαύρο καφέ λάδι καρύδας ή βούτυρο, προκειμένου να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να απελευθερώσει ενέργεια πιο αργά, να οξύνουμε τις δυνατότητες και τις λειτουργίες του εγκεφάλου μας και να συγκεντρωθούμε καλύτερα –σύμφωνα με τους ειδικούς- συν του ότι είναι υπέροχο, με κρεμώδη υφή. Προς το παρόν, αναμένουμε να δούμε κατά πόσο θα το προτιμήσει ο κόσμος.
<< Αρχική σελίδα