Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Πολιτική θύελλα για τις καταγγελίες σε βάρος Κατρούγκαλου

Πολιτική θύελλα για τις καταγγελίες σε βάρος Κατρούγκαλου

Τι απαντά ο υπουργός, πώς τοποθετείται το Μαξίμου

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», το δικηγορικό γραφείο του Γιώργου Κατρούγκαλου έχει κατοχυρώσει προμήθεια ύψους 12%, με βάση ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράφτηκαν με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους. «Αν είχα κάνει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω», απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για «τέσσερα ψέματα και μία αλήθεια».

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Σκάνδαλο Κατρούγκαλου» καθώς «υποσχόταν διορισμούς με προμήθεια 12%», αναφέρεται ότι το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου υπέγραφε τα συμφωνητικά στις 26 και στις 27 Ιανουαρίου, ώρες δηλαδή μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ στις 27 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο ο κ. Κατρούγκαλος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για «πρωτοφανές» γεγονός, προβοκάτσια και πλαστογραφία. Όπως είπε, το συμφωνητικό που αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν αφορά διεκδίκηση επαναπρόσληψης, αλλά μικρή μισθολογική διαφορά ήδη εργαζόμενου στο Δημόσιο μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Τόνισε ακόμη ότι ανέστειλε τη δικηγορική του δραστηριότητα από τον Ιούνιο του 2014, όταν και εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως έκτοτε δεν έχει καμία σχέση ή επικοινωνία με τους υπαλλήλους αυτούς.

«Πιστεύω ότι κανένα τέτοιο έγγραφο δεν έχει κατατεθεί το 2015 ούτε από άλλο δικηγορικό γραφείο. Ωστόσο αν μου φέρουν έστω και ένα που να αφορά τις ημερομηνίες 26 και 27 Ιανουαρίου, που αναφέρει το δημοσίευμα, υπογεγραμμένο από μένα ή άλλο συνεργάτη μου τότε θα παραιτηθώ αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω», επεσήμανε.

«Τέσσερα ψέματα και μία αλήθεια»


Το Μέγαρο Μαξίμου παρείχε στήριξη στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για τέσσερα ψέματα και μία αλήθεια.

Παράλληλα, κυβερνητικοί κύκλοι σημείωσαν πως «ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνουν τώρα να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους κατά του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου μετά τις δηλώσεις του τελευταίου». Επιπλέον, ανέφεραν ότι «όσο για τον υπουργό των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, λογικό είναι να έχει πρόβλημα καθώς έχασε τη ‘δουλειά του’» και ότι «καλά θα κάνουν, λοιπόν, όλοι να θυμούνται ότι το ‘ψέμα έχει κοντά ποδάρια’, όπως λέει και ο λαός μας».

Νωρίτερα, η ΝΔ είχε τονίσει πως «αν αληθεύουν οι καταγγελίες, ο κ. Κατρούγκαλος θα πρέπει να αποπεμφθεί», ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την αποπομπή του, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Δεν του έφθανε το ότι οικοδόμησε την πολιτική του καριέρα στην ωμή αντιμνημονιακή δημαγωγία παίζοντας με την υπόσταση της χώρας, χωρίς ίχνος επιστημονικής συστολής. Την έκανε και προσοδοφόρο επάγγελμα». Για «μείζον ζήτημα» μίλησε το Ποτάμι, τονίζοντας ότι ο κ. Κατρούγκαλος οφείλει να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις και ο πρωθυπουργός οφείλει από τη μεριά του να λάβει τις αποφάσεις του. 
 
 

Ετικέτες ,