Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 5 λεπτά
Υλικά
- Φυτικό βούτυρο 100 γρ
- Κακάο 30 γρ
- Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 20 γρ
- Άχνη ζάχαρη 80 γρ
- Φρυγανιά τριμμένη 100 γρ ή φουντούκι
- Χυμός ανανά 80 ml
- Ζέλε ανανά χωρίς ζάχαρη 1 φακελάκι
Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο
και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την
σοκολάτα μαζί με το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και κατεβάζουμε
από την φωτιά. Προσθέτουμε τον χυμό ανανά και σταδιακά την τριμμένη
φρυγανιά (ή το φουντούκι), ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό μείγμα
όχι πηκτό. Αφήνουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε το ζελέ διαλύοντας σε 300
ml ζεστό νερό και άλλα 200 ml παγωμένο νερό. Σε φόρμα μεγάλη ή σε
φορμάκια τοποθετούμε μεμβράνη και βάζουμε το μισό μείγμα. Αδειάζουμε όλο
το ζελέ από πάνω κι αφήνουμε να δέσει καλά στο ψυγείο. Τέλος
σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και το αφήνουμε για 2 – 3 ώρες. Είναι
έτοιμο να το ξεφορμάρουμε και να το απολαύσουμε.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα