Κέικ με πιπεριές, ελιές και τυρί πεκορίνο
Είναι τόσο όμορφο που τρώγετε με τα μάτια.
Σίγουρα είναι τόσο καλό που εξαφανίζεται γρήγορα φέτα φέτα.
Συστατικά:
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ πιπεριές
100g μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
100 γρ φρέσκο τυρί Pecorino Toscano
100 γρ γάλα
3 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3/4 φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ για πίτες
αλάτι-πιπέρι
Ψήστε τις πιπεριές στο γκριλ.
Αφήστε να κρυώσουν, αφαιρέστε τους σπόρους και τη φλούδα.
Κόψτε σε λωρίδες.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με τη μαγιά.
Βάλτε στην άκρη κάποιες λωρίδες από πιπεριές και μερικές ελιές, ενσωματώνοντας όλα τα άλλα στη ζύμη, προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε κύβους και ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ στρωμένη με λαδόκολλα.
Βάζουμε στην επιφάνεια τις πιπεριές και τις ελιές που είχαμε κρατήσει σαν διακόσμηση.
Βάλτε τα στο φούρνο, σε θερμοκρασία 180 ° C για περίπου 40/50 λεπτά.
ΕΤΟΙΜΟ!!!!!
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ πιπεριές
100g μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
100 γρ φρέσκο τυρί Pecorino Toscano
100 γρ γάλα
3 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3/4 φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ για πίτες
αλάτι-πιπέρι
Ψήστε τις πιπεριές στο γκριλ.
Αφήστε να κρυώσουν, αφαιρέστε τους σπόρους και τη φλούδα.
Κόψτε σε λωρίδες.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με τη μαγιά.
Βάλτε στην άκρη κάποιες λωρίδες από πιπεριές και μερικές ελιές, ενσωματώνοντας όλα τα άλλα στη ζύμη, προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε κύβους και ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ στρωμένη με λαδόκολλα.
Βάζουμε στην επιφάνεια τις πιπεριές και τις ελιές που είχαμε κρατήσει σαν διακόσμηση.
Βάλτε τα στο φούρνο, σε θερμοκρασία 180 ° C για περίπου 40/50 λεπτά.
ΕΤΟΙΜΟ!!!!!
<< Αρχική σελίδα