Προετοιμασία: 10 λεπτά
Υλικά
- Σιμιγδάλι ψιλό 1/2 πακέτο
- Κουκουνάρια 1 κουταλιά σούπας γεμάτη
- Καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι
- Μαρμελάδα φράουλα
Για το σιρόπι
- Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
- Νερό 2 ποτήρια
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη
και το βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το
καλαμποκέλαιο και τα κουκουνάρια, τα ροδίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε
το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά
για να μην μας μαυρίσει (θέλουμε να έχει λευκό χρώμα).Προσθέτουμε το
σιρόπι προσεκτικά να μην καούμε κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ψηθεί για
5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα
κουζίνας. Σερβίρουμε σε φορμάκια , από πάνω περιχύνουμε με μαρμελάδα
φράουλα κι απολαμβάνουμε.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα