Νηστίσιμα σοκολατενια cupcakes με λαχταριστη επικάλυψη !!!
Εαν έχετε γενέθλια η κάποια γιορτή μεσα στη σαρακοστή αυτά τα cupcake τα συνιστώ
ανεπιφύλαχτα!!!
Είναι λαχταριστά και σοκολατένια!!!!
Για το Γλάσο
150 gr. νηστίσιμη μερεντα
120 ml. κρέμα γάλακτος φυτική
100 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
Για τα cupcake
Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
5 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Αναμίξτε τα 5 πρώτα υλικά σε ένα μπολ. Κάντε τρεις λακουβίτσες και στη μία χύστε το λευκό ξίδι, στην άλλη το εκχύλισμα βανίλιας και στην τρίτη το λάδι. Περιχύστε όλα σας τα υλικά στο μπολ με το νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
3. Μοιράστε σε θήκες cupcakes μέσα στα κατάλληλα φορμάκια και ψήστε για 35 λεπτά.
Για το γλασσο
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μία καλή βράση, προθέτουμε την σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα!
Αφήνουμε το γλάσο στο ψυγείο 1 ώρα ή μέχρι να γίνει πολύ σφιχτό ανάλογα πως μας αρέσει!
Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν πολύ καλά και τα γλασάρουμε, είτε με κορνέ αν θέλουμε παγωμένο το γλάσο ,είτε με ζεστό γλάσο, με την βοήθεια ενός κουταλιού.
πηγηpentapostagma.gr
ανεπιφύλαχτα!!!
Είναι λαχταριστά και σοκολατένια!!!!
Για το Γλάσο
150 gr. νηστίσιμη μερεντα
120 ml. κρέμα γάλακτος φυτική
100 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
Για τα cupcake
Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
5 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Αναμίξτε τα 5 πρώτα υλικά σε ένα μπολ. Κάντε τρεις λακουβίτσες και στη μία χύστε το λευκό ξίδι, στην άλλη το εκχύλισμα βανίλιας και στην τρίτη το λάδι. Περιχύστε όλα σας τα υλικά στο μπολ με το νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
3. Μοιράστε σε θήκες cupcakes μέσα στα κατάλληλα φορμάκια και ψήστε για 35 λεπτά.
Για το γλασσο
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μία καλή βράση, προθέτουμε την σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα!
Αφήνουμε το γλάσο στο ψυγείο 1 ώρα ή μέχρι να γίνει πολύ σφιχτό ανάλογα πως μας αρέσει!
Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν πολύ καλά και τα γλασάρουμε, είτε με κορνέ αν θέλουμε παγωμένο το γλάσο ,είτε με ζεστό γλάσο, με την βοήθεια ενός κουταλιού.
πηγηpentapostagma.gr
<< Αρχική σελίδα