Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Nηστίσιμα κεφτεδάκια – Ρεβιθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ 

500 γρ. ρεβίθια 
2 ξερά κρεμμύδια 
4 σκελίδες σκόρδο 
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι 
½ κ.γ. κύμινο 
½ κ.γ. πάπρικα 
1 πρέζα καυτερό κόκκινο πιπέρι 
1 πρέζα ρίγανη 
1 πρέζα κουρκουμά (αν έχουμε) 
2 κ.σ. ελαιόλαδο 
½ φλ. βρώμη (κουάκερ) 
τριμμένη φρυγανιά όση χρειαστεί 
1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 
1 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά) 
1 κ.γ. κοφτό αλάτι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βράζουμε στη χύτρα τα ρεβίθια για 45΄. 
Αν τα μουλιάσουμε από το προηγούμενο βράδυ, τα βράζουμε λιγότερη ώρα. 
Θέλουμε τα ρεβίθια να είναι μαλακά αλλά όχι να λιώνουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό όσο πιο ψιλά μπορούμε. 
Βάζουμε στο multi τα ρεβίθια για να τα ψιλοκόψουμε. Αν τα βράσαμε σωστά δεν θα γίνουν πολτός αλλά θα έχουν πολύ μικρά κομματάκια. 
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, και ζυμώνουμε πολύ καλά. 
Αν η ζύμη μας είναι πολύ υγρή, ακόμα προσθέτουμε παραπάνω τριμμένη φρυγανιά. 
Αφήνουμε το μίγμα να μείνει στο ψυγείο το λιγότερο 5 ώρες για να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις (μπορούν να μείνουν και όλο το βράδυ). 
Μόλις είμαστε έτοιμοι για τηγάνισμα, βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά, πλάθουμε κεφτεδάκια όχι πολύ χοντρά, τα βουτάμε σε αλεύρι και τα τηγανίζουμε γύρω στα 4΄ από την κάθε πλευρά. 
Αν δεν βάλουμε αυγά για να είναι νηστίσιμοι οι ρεβιθοκεφτέδες μας, θα προσθέσουμε ½ κ.γ. μαγειρική σόδα σβησμένη με 1 κουταλιά ξίδι και δεν θα προσθέσουμε τριμμένη φρυγανιά γιατί το μίγμα μας θα γίνει αρκετά στεγνό. 



Πηγή:as-mageirepsoume.blogspot.gr

Ετικέτες ,