Στο Širokino ως συνέπεια των μαχών έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση και το αέριο ενώ έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και το δίκτυο του νερού.Οι κάτοικοι ήταν αναγκασμένοι να συλλέγουν το νερό της βροχής.

Την παραμονή της Ανάστασης sniper ουκρανός σκότωσε πολίτες στην πόλη.Εξ αιτίας των επιθέσεων υπάρχουν θύματα μεταξύ των κατοίκων αλλά και άνδρες της πολιτοφυλακής.
Παραβίαση της ανακωχής πιστοποιήθηκε και από τους παρατηρητές του OSCE που κατέγραψαν ρήψη ρουκετών και χειροβομβίδων και βολές από τανκ στην περιοχή μεταξύ BERDYANSK και Širokino.
Δευτέρα 13.4.15:
Σήμερα μάχες έγιναν στο προάστιο Spartacus του Donetsk.Καταρρέει το Minsk-2.όλες οι αναφορές εκθέτουν ότι οι πιο δύσκολες μάχες γίνονται στο προάστιο Spartacus.
Ένας μαχητής αναφέρει «στις θέσεις μας κόλαση φωτιάς,καταστροφή και υπάρχουν απώλειες. »
Μάχες στη ζώνη της Gorlovka ! Περί τις 7 h 30 σήμερα βομβαρδίστηκε η περιφέρεια.Βολές πυροβολικού στο προάστιο Petrovsky της περιοχής του Donetsk.Οι σειρήνες των ασθενοφόρων ηχούν στην πόλη.Καπνοί ,φωτιές.
Δημοσιογράφοι αναφέρουν: «Βομβαρδίστηκε το Dzerjinsk, σκοτώθηκαν πολίτες.
Παραδόθηκε στις ουκρανικές αρχές το πτώμα ουκρανού στρατιώτη που σκοτώθηκε χθες στις μάχες κατά του αεροδρομίου του Ντονέτσκ.






dimpenews/Pentapostagma.gr