Σαρδέλες τηγανιτές
Υλικά
- Σαρδέλες 500 γρ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ για αλεύρωμα κοσκινισμένο
- Αλάτι - πιπέρι
- Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες
Αρχικά καθαρίζουμε τις σαρδέλες,αφαιρούμε το κεφάλι , τα λέπια και τα εντόσθια,τις πλένουμε καλά, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα μπολ βάζουμε κοσκινισμένο το αλεύρι , λίγο αλάτι και πιπέρι και αλευρώνουμε τις σαρδέλες μας. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τις αλευρωμένες σαρδέλες μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζέστες.* Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμο το λάδι να τηγανίσουμε , βάζουμε ένα μικρό κομμάτι ψωμί και μόλις αρχίσει να τηγανίζεται, είναι έτοιμο.
<< Αρχική σελίδα